Verslag Zomerkamp Tennisjeugd - 2022

Net voor de zomervakantie was het dan zover, na een aantal magere jaren werd er weer een kamp voor de tennissende jeugd van Sevenum georganiseerd. De jongste jeugd van de vereniging, uiteenlopend van 6 jaar tot 11 jaar, meldde zich zaterdagmiddag vol goede zin op het zonnige park. Ongeveer 25 kids met een paar enthousiast helpende ouders gingen na een welkomswoordje van de organisatie aan de slag met een spellenparcour in- en rond het park. Verdeeld over een paar teams gingen ze met elkaar de strijd aan tegenover een ballenkanon, in het drakenspel of levensgroot bingo.

Kruiwagens, krukken en stoelen, maar ook paperclips of knikkers waren te vinden op de tennisbaan en konden op levensgrote bingokaarten verzameld worden. In het speeltuintje was een parcours uitgezet waarbij een dienblad, met daarop bekers water, zo snel mogelijk in een emmer terecht moest komen. Ook de leiding werd hierbij niet overgeslagen en werd beloond met een lekkere frisse waterdouche.  Vervolgens werd er lekker gegeten van heel wat heerlijk fruit gesponserd door Verstegen, Van Enckevort en D’n Donck.

Ondertussen werd er hard gewerkt aan het opzetten van een spel levend ganzenbord, waarbij de nodige stress en paniek niet mocht ontbreken. Tim, Siem, Ted, Ties en Jorrit gingen al helemaal los op de klanken van ontzettend harde stoempmuziek (of hoe heet dat) op het terras. De jongens lieten zien niet alleen over tennistalent te beschikken, maar ook stevig te kunnen hakken.

Nadat de verschillende teams zich over het hele tennispark vermaakt hadden met levend ganzenbord konden ze uitgehongerd aanvallen op tafels vol met friet en 180 graden fruit voor een gezonde maaltijd. Nadat iedereen lekker wat vrije tijd had gehad en de kantine omgetoverd was tot grote slaapzaal, gingen de verschillende teams de wijk in om een spel levend bingo te spelen. De jeugd ging op zoek naar verschillende tennisfans om kaartjes voor de bingokaarten te verzamelen, natuurlijk kon de enige echte trainer Sjuul niet ontbreken. Ze moesten hierbij wel scherp op blijven letten, er liepen namelijk ook dieven rond die maar wat graag de verzamelde kaarten wilden stelen. Het leidde tot schreeuwende en gillende kinderen (toch Dries?), uitgeputte ouders, tevreden dieven en uiteindelijk ook een winnende groep. Prachtig om te zien en ik denk dat de buurt er ook van heeft mee kunnen genieten.

Onder het genot van gesponserde bollen ijs van Lo Solé werd de vrije tijd door de jeugd goed benut om eens lekker hard tegen die ballen aan te timmeren op de ondertussen verlichte tennisbanen. Het was ten slotte niet voor niets een tenniskamp. Om even wat te relaxen werd er in de kantine een filmpje opgezet en met chips, AA en fris, gesponserd door StijlKapper, konden de kids effe lekker chillen. Terwijl bij een enkeling de slaap in de ogen kwam, ontwaakte de liefde juist weer bij de andere. Ik zal geen namen noemen, maar er waren er twee die elkaar erg leuk vonden. Timminste, dat werd gezegd.

En terwijl de zaterdag veranderde in de zondag, veranderde baan 2 in het gevaarlijk en gevreesde Wakkerdam. In het donkere, slechts door een paar waxinelichtjes verlichtte dorpje sloegen de ranzige, stinkende, darmdoorslikkende weerwolven toe. Hartstikke spannend natuurlijk en kei leuk om te zien hoe iedereen zich druk maakte en de weerwolven probeerde te ontmaskeren. Er waren ondertussen al verschillende ogen dichtgevallen en na dit nachtelijke spel zocht iedereen zijn slaapplekje in de kantine op.

Het bleef nog lang onrustig maar uiteindelijk moesten wij toch zeggen dat ze allemaal zo braaf waren. Omdat ze allemaal lagen te slapen. Ook grote smurf die nog even op bezoek was gekomen moest dat toegeven. Half 7 in de ochtend stonden de vroegste vogels Rick, Stef en Bram alweer een balletje te slaan op de tennisbaan en langzaam maar zeker werd iedereen wakker na een zeer korte nacht. Voor het ontbijt met lekker gesponserde broodjes en wêk van bakkerij Gommans waren de eerste ouders ook alweer aanwezig om een handje te helpen.

Als afsluiter stonden er wedstrijdjes op het zeer vakkundig in elkaar geschoven programma waarbij je met, maar ook tegen papa of mama mocht tennissen. Dat leverde een aardige onderlinge strijd op, waarbij onze kids lieten zien over tennistalent te beschikken. De papa’s en mama’s kregen alle hoeken van het veld te zien. Net na de middag kon iedereen moe maar voldaan naar huis, terugkijkend op een zeer geslaagd tenniskamp 2022.

We willen bij deze nog alle ouders die op wat voor manier dan ook meegeholpen hebben en alle sponsoren ontzettend bedanken. Ook de jeugd willen we bedanken en we hopen dat jullie er net zoveel van hebben genoten als wij. Voor nu alvast een fijne vakantie en we zien elkaar weer tijdens de najaarscompetitie.  

Jeugdcommissie T.V. Apollo ‘69 

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 77 467 2942

Adres

Hackfoirtstraat 38
5975 XP Sevenum

KVK-nummer

40164642