Jeugd / Competitie

Lid worden | Trainingen | Competitie | Algemene informatie | Contactinformatie | Jaarkalender

Als je lid bent van onze tennisclub, word je ook ingedeeld in een competitieteam! Het spelen van competitie maakt een belangrijk onderdeel uit van je lidmaatschap. TV Apollo ‘69 hecht er waarde aan dat elk kind (ook als je een nieuw jeugdlid bent) naast het vrij spelen en het trainen deelneemt aan de competitie. Om die reden worden alle kinderen automatisch geplaatst in een team. Mocht men geen
competitie willen en/of kunnen spelen, kan dit schriftelijk aangegeven worden via [email protected].

Aanbod competities |

De competitie voor jeugd is opgesplitst in de Tenniskids competitie en de KNLTB Junioren competitie. Afhankelijk van je leeftijd en speelniveau neem je deel aan één van beide competities. Kortom, voor iedere jeugdtennisser is er een competitievorm die bij je past!

  • Tenniskids competitie (t/m 12 jaar): rood, oranje en groen
  • Junioren (t/m 17 jaar): geel


Tenniskids competitie |

Tenniskids is hét KNLTB-tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leren kinderen de sport razendsnel te spelen. Kinderen wordt direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Samen spelen en plezier hebben, daar draait het om bij Tenniskids!

Vier kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: blauw (niet beschikbaar bij TV Apollo ’69), rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. De kinderen die spelen in rood, oranje en groen kunnen meedoen aan de Tenniskids competitie.

De nadruk in deze competitie ligt vooral op leuke wedstrijdjes spelen, plezier hebben en vriendjes maken. In totaal doen ongeveer 25.000 kinderen mee aan de leukste competitie van het jaar! Voor meer informatie en inzichten verwijzen wij je graag naar de website van Tenniskids.  

Ook vind je hier meer informatie over de verschillende kleuren en leeftijdscategorieën. Link speluitleg  

KNLTB Junioren competitie |

Kinderen in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar kunnen meedoen aan de KNLTB Junioren competitie. Deze competitie is de volgende stap voor kinderen die Tenniskids hebben doorlopen en voor oudere jeugdspelers die op latere leeftijd gestart zijn met tennis.  

Voor meer informatie betreft deze categorie verwijzen we je graag naar de website van de KNLTB


Ledenpas |

Om competitie te mogen spelen dien je lid te zijn van een KNLTB-vereniging. Als lid van TV Apollo ’69 ontvang je de KNLTB-ledenpas. Wanneer je lid wordt van onze vereniging vlak voor of tijdens de competitie mag je ook deelnemen aan een competitie. Daarbij geldt wel dat je op de betreffende speeldag als lid van de vereniging geregistreerd moet staan bij de KNLTB om op die speeldatum te mogen spelen.  

Deze pas geeft je toegang tot het park en de toiletten. Zo kun je het hele jaar door op het park terecht om te tennissen.  

Kloppen je gegevens op je ledenpas niet of ben je je ledenpas kwijt? Geef dit dan door aan de ledenadministrateur via mailcontact. De ledenadministrateur is de enige persoon die gegevens in de KNLTB ledenadministratie kan wijzigen. Ook kan de ledenadministrateur een nieuwe pas voor je aanvragen bij de KNLTB.  

Indelen van de teams |

Het indelen van de teams wordt in samenspraak met de trainers van Personal Tennis gedaan. Wij weten van welke groepen je eerder deel uit hebt gemaakt of met welke vrienden of vriendinnen je graag samen in één team wilt spelen. De trainers van Personal Tennis weten op welk niveau ieder kind tennist en welke indeling daar het beste bij past. Zo wordt de ontwikkeling van het tennis gecombineerd met het spelplezier. Op die manier proberen wij voor iedere competitie de juiste combinaties te maken, zodat iedereen tevreden en met plezier de tennissport kan beleven!  

Vragen over de competitie kunt u stellen via [email protected]

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 77 467 2942

Adres

Hackfoirtstraat 38
5975 XP Sevenum

KVK-nummer

40164642